Organizator akcji    |     Regulamin akcji   |     Kontakt z biurem PLOT

Copyright by Poznańska Lokalna Organizacja Turystyczna - ul. Wielka 18/10, 61-775 Poznań
e-mail: biuro@plot.poznan.pl | telefon: +48 61 878 5696, +48 61 878 5887, +48 61 878 5506

POZNAŃ FOOD DAYS

11-13 sierpnia 2017

W tytce i na patyku

regionalny Street Food

Sugerujemy możliwie małe porcje i niskie ceny. Zależy nam na tym aby uczestnicy akcji odwiedzili wiele miejsc i spróbowali wielu różnych propozycji.

Zachęcamy by przedstawione propozycje nawiązywały w jakiś sposób do tradycji kulinarnej regionu (Poznań/Wielkopolska). Propozycje regionalne zostaną wypozycjonowanie wyżej od pozostałych zgłoszeń. Także o te propozycje zostanie oparta promocja wydarzenia, co zapewni lokalom zgłaszającym propozycję regionalne większą widoczność w mediach.

Zgłoszenia i pytania prosimy przesyłać na adres: biuro@plot.poznan.pl

Przykładowa treeść zgłoszenia:


Restauracja pod Morświnem

  • pyra z gzikiem / 7 zł / 150g

  • chipsy z marchwi na oleju lnianym / 5 zł / 35 g

  • szaszłyki z kaczki / 8 zł / 100 g

Sugerujemy możliwie małe porcje i niskie ceny. Zależy nam na tym aby uczestnicy akcji odwiedzili wiele miejsc i spróbowali wielu różnych propozycji.

Zachęcamy by przedstawione propozycje nawiązywały w jakiś sposób do tradycji kulinarnej regionu (Poznań/Wielkopolska). Propozycje regionalne zostaną wypozycjonowanie wyżej od pozostałych zgłoszeń. Także o te propozycje zostanie oparta promocja wydarzenia, co zapewni lokalom zgłaszającym propozycję regionalne większą widoczność w mediach.

Zgłoszenia i pytania prosimy przesyłać na adres: biuro@plot.poznan.pl

Poznańskie duety (nazwa robocza)

Autorskie menu festiwalowe

  • Restauracja zglasza duet złożony z dwóch kucharzy, którzy na potrzeby akcji przygotują swoje autorskie menu degustacyjne. Menu składa się z minimum trzech dań. Menu ma za zadanie przedstawić warsztat kulinarny szefów kuchni i w miarę możliwości specjalność restauracji. Ma stanowić wizytówkę w lokalu.

  • Duet mogą tworzyć kucharze pracujący w jednej restauracji lub przedstawiciele dwóch różnych lokali.

  • Liczba dań, ceny i wielkość porcji lokal ustala we własnym zakresie, przekazując opis dań, gramaturę i ceny organizatorowi.

  • Lokal przysyła organizatorowi szczegółowe menu wraz z ceną i gramaturą poszczególnych dań.

  • Lokal przesyła organizatorowi zdjęcie kucharzy i krótką informacje na ich temat. Prosimy także o przesłanie wzmianki na temat tego co znajdziemy w menu i dlaczego szefowie zdecydowali się na taką właśnie propozycję.

  • Organizator opublikuje otrzymane informacje na stronie wydarzenia.

     

Przykładowa treeść zgłoszenia:


Restauracja Biały Kogut

Jan Kowalski i Tomasz Nowak to młodzi kucharze związani z restauracją biały kogut od ponad roku. Janek jest naszym szefem kuchni i specjalistą od dań rybnych. Tomek to mistrz przyrządzania sosów. Propozycja festiwalowa restauracji biały kogut to lekkie, idealne na lato menu, oparte głównie o owoce morza. Zapraszamy!

  • Przystawka zimna łosoś na parze z musem jabłkowym i kandyzowaną limonką / 70 g

  • Grillowane krewetki (5szt.) z trzema sosami domu i bagietka własnego wypieku/ 200 g cena: 38 zl

  • Sorbet melonowy z miętą / 50 g cena: 38 zl

Sugerujemy możliwie małe porcje i niskie ceny. Zależy nam na tym aby uczestnicy akcji odwiedzili wiele miejsc i spróbowali wielu różnych propozycji.

Zgłoszenia i pytania prosimy przesyłać na adres: biuro@plot.poznan.pl